Ons idee

Panden die lange tijd leegstaan en verloederen, verkamering door projectontwikkelaars, stijgende huurprijzen, circulatie van crimineel geld – veel van de vastgoedinvesteringen in onze buurt Regentes-Valkenbos (ReVa) komen de leefbaarheid niet ten goede.

Dat kan anders. Als buurtbewoners startten we eind 2020 met Buurtgoed Vastgoed om het vastgoed in onze buurt weer het vastgoed vóór onze buurt te maken. Geen van ons kan individueel opbieden tegen projectontwikkelaars. Samen kunnen we dat wel. Zo werken we aan een buurt waarin de ontwikkeling van vastgoed ten dienste staat van de bewoners van de wijk. Bijvoorbeeld door een pand te kopen en te verhuren aan lokale ondernemers of een ruimte met sociale ontmoetingsfunctie te faciliteren.

“Samen met de buurt vastgoed kopen voor de buurt”

Missie
We zijn een bewonersinitiatief dat door collectief eigendom, ontwikkeling en exploitatie van vastgoed in de wijk Regentesse-Valkenbos in Den Haag sociaal rendement wil creëren en de leefbaarheid van de wijk wil vergroten: betaalbare woningen en ruimte voor lokale ondernemers, maatschappelijke initiatieven en ontmoeting.

Ons Doel
Het uiteindelijke doel is natuurlijk de wijk te verbeteren. We richten ons op maatschappelijke meerwaarde: ruimte maken voor betaalbaar wonen, ontmoeting, schone straten, en lokale ondernemers. Afhankelijk van het pand wordt bekeken welke functie er in past, wat het beste gebruik is. Denk bijvoorbeeld aan woningen met betaalbare huren, ruimte voor lokale ondernemers of een ruimte met een sociale ontmoetingsfunctie, kluswoningen, vormen van gemeenschappelijk wonen, zorgwoningen, woningen voor starters, voor jongeren, wellicht
voor dak- en thuislozen en vluchtelingen.

We bereiken dit door een gezamenlijke financiële inleg van buurtbewoners. De eerste stap is 500 sympathisanten te vinden die een investering van € 1000,- willen doen zodat we met eventueel, aanvullende externe financiering gezamenlijk een eerste pand kunnen aankopen.

Ben je enthousiast geworden en wil je ook meedoen? Klik hier om je aan te melden als sympathisant. Je zit nog nergens aan vast, en kunt ook aangeven dat je ons op een andere manier wilt helpen. Of kijk onder het kopje ‘Meedoen’ hoe je verder betrokken kunt zijn.